Miercuri a eşuat cea de-a doua încercare de constituire a Consiliului Local al comunei Holod, după ce prima tentativă a avut loc duminică. La fel ca şi atunci, şi miercuri au lipsit de la ceea ce trebuia să fie şedinţa inaugurală cei şase consilieri PDL, dar de data aceasta li s-a alăturat şi singurul consilier PNL.

Cum din 13 aleşi au lipsit 6 şi, ca atare, nu s-a întrunit majoritatea legală de două treimi din totalul consilierilor, noul Consiliu nu a putut fi constituit.

Prefectul Claudiu Pop, care s-a deplasat la Holod pentru a doua oară fără rezultat, a declarat pentru BIHOREANUL că a dispus convocarea unei noi şedinţe pentru vineri, 29 iunie, la ora 15. "Dacă nici atunci nu se vor prezenta consilierii care au boicotat constituirea Consiliului, voi aplica legea, demarând procedurile pentru invalidarea mandatelor, din cauza celor trei absenţe consecutive", a spus Pop.

Miza boicotului aplicat de aleşii PDL din Holod este alegerea unui viceprimar, în condiţiile în care fostul edil democrat-liberal, Daniel Cioloş, a pierdut alegerile din 10 iunie pentru un nou mandat, dar doreşte să obţină funcţia de viceprimar.

Cum, însă, PSD - care are fotoliul de primar - deţine cei mai mulţi consilieri, singura şansă a PDL să-şi adjudece poziţia secundă în conducerea comunei este de a "rupe" voturile consilierilor PNL şi PRM, cu care să-i depăşească în număr pe aleşii social-democraţi.

Situaţia de la Holod este, deocamdată, singura unde PDL are sprijinul PNL în încercarea de a-şi instala un viceprimar, dar şi cel mai clar exemplu al neînţelegrilor din cadrul USL.