Bolidul lui Victoraş Micula, un Ferrari de cel puţin 200.000 de euro, a fost şifonat serios vineri după-amiază, în urma unui eveniment rutier petrecut în apropiere de Spitalul Judeţean Oradea, care a fost rapid "umflat" de presa mondenă.

Ştire-bombă

Ştirea a apărut în toată presa centrală, care acuză "tupeul de beizadea", arătând că fiul lui Viorel Micula ar fi condus "beat criţă", a fugit de Poliţie şi "şi-a făcut praf Ferarri-ul". Potrivit presei, Victoraş s-ar fi urcat "băut bine la volan şi nu i-a convenit când un echipaj de Poliţie a vrut să-l oprească" în zona Spitalului Judeţean.

"El a continuat cursa, cu oamenii legii pe urmele sale, şi a făcut accident", scrie rtv.net, lăsând să se înţeleagă că de fapt fiul magnatului ar fi fost vinovat.

"La alcooltest, rezultatul a fost 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că avea o alcoolemie mai mare de 0,8 g/l alcool pur în sânge, limita dincolo de care, potrivit Codului Rutier, apare răspunderea penală", mai scrie sursa citată, ştirea fiind preluată şi de alte publicaţii.

E nevinovat

BIHOREANUL a aflat, însă, că lucrurile nu stau defel aşa. Potrivit unor surse judiciare, aflat la volanul maşinii, Victoraş Micula urca vineri seară dealul pe strada Louis Pasteur, având în spate chiar un echipaj al Poliţiei rutiere, care văzuse că bolidul nu avea număr de înmatriculare în partea din faţă şi intenţiona să-l oprească.

N-a mai apucat, însă, pentru că Micula Jr. s-a oprit înainte ca poliţiştii să apuce să-i facă semn, fiind acroşat de un Volkswagen Golf condus de un poliţist aflat în timpul liber, care a ieşit dintr-o parcare fără să se asigure.

"A fost o tamponare, care s-a încheiat cu o înţelegere amiabilă. Ambii şoferi au fost testaţi şi nu au consumat alcool", a declarat sâmbătă pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Imaginile surprinse de un martor al evenimentului arată că bolidul lui Victoraş a fost avariat serios în urma tamponării, având aripa din stânga faţă distrusă. În imagini apare şi fiul lui Viorel Micula, în timp ce vorbea la telefon. De altfel, în filmarea parvenită între timp şi BIHOREANULUI, se aude cum un martor la eveniment spune, după ce poliţiştii l-au testat cu etilotestul, că rezultatul este zero.