Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea afirmă că partidul pe care îl reprezintă se conformează dorinţei societăţii ca formaţiunile politice să avanseze la viitoarele alegeri liste cu candidaţi curate, fără personaje acuzate ori suspectate de incompatibilităţi, conflicte de interese ori fapte de corupţie, urmând chiar să-şi completeze statutul cu criterii de integritate la Congresul programat pe 11 decembrie.

"Practic, astfel vor fi interzise candidaturile celor care nu corespund acestor criterii", a spus Cristian Bodea într-o conferinţă susţinută vineri. El a lămurit că pentru candidaturile la funcţiile de primari de municipii şi pentru viitorii pretendenţi la funcţiile de preşedinte de Consiliu Judeţean îşi vor spune ultimul cuvând membrii conducerii centrale a partidului, în timp ce conducerea fiecărei organizaţii judeţene va răspunde de integritatea candidaţilor la celelalte funcţii, de primari şi consilieri locali în oraşe şi comune.

Bodea a afirmat că evenimentul de vinerea viitoare va fi şi un prilej pentru accelerarea unificării PNL şi pentru eficientizarea activităţii partidului, iar în acest context a declarat că dacă funcţia de secretar general al PNL va fi menţinută, îl va propune în această poziţie pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

"L-aş propune pe Ilie Bolojan, că şi aşa e milităros, organizat", a spus Bodea, precizând că cele mai importante atribuţii ale secretarului general, a doua poziţie în partid, sunt cele organizatorice, iar Bolojan a demonstrat din plină asemenea calităţi în toate funcţiile pe care le-a avut până în prezent.

"Dacă tot avem un preşedinte neamţ şi un prim-ministru din Ardeal, să avem tot din Ardeal şi un secretar general la partid", a mai spus Bodea.

Întrebat, însă, dacă primarul Oradiei ar accepta propunerea şi asumarea a încă unei responsabilităţi, senatorul liberal a afirmat că nu ştie. "Asta e decizia lui!". De asemenea, întrebat dacă Bolojan ar fi votat de delegaţii la Congresul PNL, Bodea a repetat că nu ştie. "Aceasta va fi decizia lor!".