Primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să intervină personal, de două ori, la oprirea unui grup de ţigani care spărsese o parte dintr-o clădire a fostei Garnizoane şi sustrăgea cărămizile provenite din demolare.

Respectiva construcţie, un manej situat între sediul viitorului Muzeu şi Universitate, fusese "ochită" de reprezentanţii muncipalităţii deoarece, spre deosebire de alte dărăpănături rămase de la fostele unităţi militare, se ţinea bine "pe picioare" şi i se putea da o destinaţie utilă. "Putea fi folosită ca patinoar sau ca sală de sport, aferentă viitorului campus şcolar. Trebuiau doar înlocuite geamurile, acoperişul şi tencuită", spune Ilie Bolojan.

Clădirea figura în patrimoniul firmei Selina, cea care a obţinut, în urma unei dubioase licitaţii organizate de fosta conducere a Consiliului Judeţean, pe o parte a acelor terenuri, amprentele la sol destinate unor viitoare blocuri, care au rămas doar la faza de intenţie. Drept urmare, la faţa locului s-au deplasat, joi, reprezentanţi ai firmei şi ai municipalităţii, pentru a discuta un schimb de terenuri, astfel încât fostul manej să poată ajunge în custodia Primăriei şi aceasta să o renoveze.

Nu mică le-a fost, însă, mirarea delegaţilor când au observat, la faţa locului, un grup de circa 30 de ţigani care demola respectiva construcţie, ducând de la faţa locului cărămizile. Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, i-a raportat primarului situaţia, iar Ilie Bolojan s-a deplasat la faţa locului.

Ca urmare a reacţiei primarului, romii au şters-o din zonă, dar au reapărut, cu tupeu, imediat după plecarea lui Bolojan. Informat, primarul a descins a doua oară la amplasament, dar de această dată însoţit de două echipaje ale Poliţiei municipale. Chiar dacă demolatorii au fugit, poliţiştii au reuşit să reţină şi să îi identifice pe câţiva.

"Eu nu am fugit după ei, dar recunosc că nu aş fi ezitat să le dau două bastoane peste spate. Asta este problema cu "bunurile poporului", care devin ale nimănui şi, în consecinţă, ale fiecăruia, iar unii simt nevoia să şi le însuşească", a comentat Ilie Bolojan inedita situaţie.

Primarul nu a renunţat la ideea renovării clădirii. El spune că aceasta va fi îngrădită zilele următoare, pentru a fi ferită de porniri demolatoare similare, iar zona din spatele viitorului sediu al Muzeului, lăsată în paragină de cei de la Selina, va fi introdusă într-un program de curăţenie.