Aşa cum anunţa la începutul săptămânii, primarul Ilie Bolojan a cedat în faţa comercianţilor de pe Corso. Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, modificarea Regulamentului privind stimularea dezvoltării centrului istoric al municipiului Oradea.

La propunerea municipalităţii, aleşii orădenilor au scurtat, de la ora 21 la ora 19, respectiv la ora 18 duminica, programul prelungit obligatoriu al firmelor de pe Corso pe timp de vară. Programul de iarnă a fost, de asemnea scurtat de la ora 19 la ora 17.

Potrivit raportului de specialitate, măsura a fost luată la cererea agenţilor economici, existând peste 50 de reclamaţii depuse de cei afectaţi.

"Principala problemă identificată este aceea a dificultăţii acoperirii cu personal a intervalului orar obligatoriu, respectiv lipsa personalului disponibil şi costurile suplimentare care nu pot fi acoperite din vânzări", se menţionează în raport.

Cu ocazia revizuirii regulamentului, aleşii au mai făcut două modificări. Astfel, pentru un spaţiu în care îşi desfăşoară activitatea mai multe persoane fizice autorizate, cum ar fi o frizerie, va exista obligativitatea ca măcar una să lucreze cu program prelungit.

La fel, regulamentul va menţiona expres că obligaţia respectării orarului prelungit revine exclusiv firmelor cu acces la artera pietonală, nu şi celor care au acces din curţile interioare.