După ce, de la fiasco-ul inaugurării Toamnei Orădene, nu a catadicsit să răspundă la telefoane, directorul Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu, a simţit nevoia să ia atitudine, miercuri, în faţa "acuzaţiilor" pe care le-a simţit în presă, intervenind în conferinţa de presă susţinută la Primărie de preşedintele CSM Oradea, Florin Birta.

Omul bun la toate

Cu trimitere directă la BIHOREANUL - care a dezvăluit aranjamentul trioului Flavius Bunoiu-Florin Birta-Mihai Dacin, prin care celui din urmă i-a fost închiriată la subpreţ Arena Antonio Alexe, pentru a-şi susţine un târg privat, folosindu-se de logistica şi reclama Toamnei Orădene - Bunoiu s-a lansat într-o serie de declaraţii hazardate, care ridică şi mai multe semne de întrebare asupra felului în care acesta percepe postul în care a fost înscăunat de primarul Bolojan.

Flavius Bunoiu a recunoscut că are o revistă şi că realizează o emisiune la un post local TV, dar a subliniat că munceşte pentru banii pe care îi face şi, mai mult, că are acceptul primarului Ilie Bolojan pentru a derula mai multe activităţi private, pe lângă aceea de director al Casei de Cultură a Municipiului. "Domnul primar ştie, asta a fost o condiţie ca să preiau funcţia. Trebuie să fac şi ale lucruri ca să câştig suficient", a spus Bunoiu.

La observaţia BIHOREANULUI că se află şi în conflict de interese ca finanţator din bani publici a amicului său Mihai Dacin, impresar prin care sunt aduşi artişti la festivităţile oraşului, dar şi în incompatibilitate ca angajat al unei instituţii publice şi realizator TV, conform normelor Consiliului Naţional al Audiovizualului, căci nu poate fi şi arbitru şi jucător în acelaşi timp, Bunoiu s-a făcut că plouă şi a trecut întreaga argumentaţie pe stilul "fac ce vreau şi e treaba mea".

"Sunt prieten cu Mihai Dacin şi lucrez cu el pentru că: 1. mi-e prieten, 2. este din Oradea 3. este un bun profesionist", a punctat Bunoiu, precizând că e nevoit să lucreze prin impresari deoarece la CCM sunt doar doi angajaţi depăşiţi de responsabilităţi şi că, oricum, impresarii nu măresc costurile cu cântăreţii. De ce? Fiindcă intermediarii îi aduc, pe lângă manifestările oraşului, şi la "două nunţi şi trei botezuri" şi abia câştigă "100-150 de euro de pe o trupă".

Bunoiu a refuzat să se pronunţe asupra eşecului debutului Toamnei Orădene, spunând că nu e treaba lui de ce nu a fost niciun oficial la deschidere, că nu era nici datoria lui să reprezinte municipalitatea, fiindcă de-aia era acolo "prezentator" (adică Dacin) şi nici nu e treaba lui să răspundă la telefoanele presei ca să dea explicaţii, mai ales unor tendenţioşi ca şi cei de la BIHOREANUL.

"Eu şi prietenul meu"

Deşi nu era direct vizat, directorul Bunoiu s-a referit şi la scandalul închirierii Sălii Sporturilor "cu discount" amicului Dacin, de către amicul comun Birta, prin trecerea în contract a unei suprafeţe înjumătăţite, dar tot într-o manieră originală. Bunoiu a spus că, dacă anul trecut s-au încasat "zero lei" la debutul Toamnei Orădene de la Expo Varadinum, acum s-au luat 12.000 (n.r. de lei) de la Top Press, firma lui Dacin, plus alţi bani de la comercianţii de afară, aşa că la oraş au ajuns vreo 10.000 de euro "prin faptul că eu am făcut cu bunul meu prieten târgul".

Cum s-ar zice, oricum mai mult decît cei 5.000 de euro pe care îi oferea Expo Varadinum anul acesta municipalităţii, refuzaţi de Birta pentru a deschide cale liberă lui Dacin. Şi oricum, a precizat Bunoiu, nu mai era nicio şansă ca Expo Varadinum să se deschidă anul acesta, fiindcă avea el grijă de asta. "Dată fiind relaţia mea cu individul de la Expo Varadinum, nu ar fi fost nicio deschidere", a garantat şeful CCM.

A fost, de altfel, pentru prima oară când Bunoiu a recunoscut că toată tărăşenia cu Top Expo lipită de deschiderea Toamnei Orădene, pompată din bani publici, a fost premeditată împreună cu Dacin. Până acum directorul CCM făcea pe neprihănitul, declarând public că între cele două evenimente nu există nicio legătură. Lucru oricum evident, numai şi prin prisma faptului că Bunoiu n-a popularizat mai deloc Toamna Orădeană (i-a făcut parteneri media doar pe amicii lui din presă, la schimb cu reclama pe care ei i-o fac revistei lui), popularizându-se în schimb pe sine la Top Expo. Ca să nu mai vorbim de remarca extrem de gravă a primarului Bolojan, rămasă din păcate doar la stadiul de vorbă, că nu a participat la deschiderea Toamnei Orădene fiindcă aceasta fusese transformată într-un "eveniment privat".

Explicaţiile lui Flavius Bunoiu au rămas, până la urmă, în coadă de peşte, căci directorul s-a arătat enervat de vehemenţa cu care BIHOREANUL dorea lămurirea unor detalii, aşa că, sfătuit de un alt om de bază al primarului, Alexandru Şereş - care a constatat că "aici nu e conferinţă de presă, ci sală de judecată" - şi-a luat apa minerală şi dus a fost, în toiul dezbaterii. Enervat, probabil, că este un neînţeles, el, care face atâtea pentru comunitate...