La întâlnirea de luni dintre medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi primarul Ilie Bolojan au fost discutate măsurile care trebuie adoptate de urgenţă pentru creşterea eficienţei unităţii şi încadrarea acesteia în indicatori medicali şi economici corecţi.

Aceste măsuri, potrivit unui comunicat de presă care sintetizează discuţiile purtate, vizează în primul rând transferarea unor activităţi administrative care acum se desfăşoară în spaţii închiriate, în spaţiile libere existente în incinta unităţii, astfel încât Spitalul Judeţean să economisească banii plătiţi cu titlu de chirie. O altă măsură este sistarea activităţilor care se desfăşoară în paralel atât la Staţionarul I, cât şi la Staţionarul II, cum este de pildă activitatea blocului alimentar.

De asemenea, municipalitatea intenţionează să reducă personalul TESA, care este cu 40 de posturi supra-încărcat faţă de normativele legale.

Pe termen lung, este urmărită şi reducerea numărului de paturi (cu 10%, adică aproximativ 80 de paturi din cele peste 800 cât are spitalul). Restructurarea, din acest punct de vedere, se va face fie prin transferarea unor secţii la Spitalul Municipal, fie prin reducerea unor secţii existente, dar pentru care cererea din partea pacienţilor este mai mică în raport cu actualele dimensiuni.
Conform Biroului de Presă al Primăriei, Bolojan i-a informat pe medici că doreşte şi urgentarea lucrărilor de reabilitare a secţiilor de la Spitalul Judeţean care se realizează cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii.

Primarul a amintit că Spitalul Judeţean înregistrează pierderi uriaşe, doar pe primele şase luni ale acestui an ele depăşind suma de 1,3 milioane lei, astfel încât toate pierderile trebuie eliminate treptat.

Bolojan a afirmat că municipalitatea are în vedere "închiderea Staţionarului II şi transferarea secţiilor care funcţionează acolo în Staţionarul I şi la Spitalul Municipal, după 1 ianuarie 2011".

Totodată, el i-a asigurat pe angajaţii Spitalului Judeţean că atunci când se vor face reduceri de personal decizia va aparţine conducerii unităţii, iar el nu va încerca să pună "pile" pentru cei care vor fi consideraţi mai puţin competenţi pentru a rămâne pe posturi. "În ceea ce priveşte reducerile de personal care se impun, vă asigur că nu va exista nicio intervenţie din partea Primăriei Oradea în favoarea vreunei persoane, singurele criterii pe care vă rog sa le aveţi în vedere, să fie cele de competenţă", a spus primarul Ilie Bolojan.