Şcoala "Avram Iancu" din zona de case a cartierului Ioşia este cea mai modernă instituţie şcolară din Bihor. Primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Florica Cherecheş au dat în folosinţă vineri, chiar de ziua şcolii, corpurile B şi C aparţinând instituţiei de învăţământ, după ce acestea au fost supuse unui proces de reabilitare.

După şcoală, drumul

Lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare ale celor două corpuri de clădire aparţinând şcolii din strada Gheorghe Pop de Băseşti au demarat în octombrie 2010 şi au fost finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiţia s-a ridicat la 4,3 milioane de lei şi a cuprins inclusiv cheltuielile cu dotările necesare sălilor de clasă şi laboratoarelor, astfel încât să permită desfăşurarea procesului de învăţământ la cele mai înalte standarde. Dotările au cuprins de la cele 97 de computere, complet echipate, până la 180 de bănci nou-nouţe şi 172 de dulapuri metalice în care elevii să îşi poată ţine lucrurile, şi altele.

Pentru că accesul la clădirea şcolii cu clasele I-VIII se face pe o arteră neasfaltată, primarul Ilie Bolojan le-a promis profesorilor şi copiilor adunaţi în careu pentru festivităţile de ziua şcolii modernizarea străzii Gheorghe Pop de Băseşti înainte de începerea viitorului an şcolar. Edilul a mai spus că peste vară, lucrările de reabilitare a şcolii vor continua cu asfaltarea terenului de sport şi a curţii interioare.

Din cenuşăreasă, prinţesă...

În scurta sa luare de cuvânt, viceprimarul Florica Cherecheş s-a declarat încântată de schimbarea la faţă a instituţiei şcolare. "Mă bucur de tot ceea ce văd acum, iar ceea ce văd este o cenuşăreasă transformată în prinţesă. Mă bucură faptul că această şcoală a devenit acum, în urma lucrărilor de modernizare, una dintre cele mai frumoase din Oradea. Primăria şi-a îndeplinit misiunea, rămâne ca profesorii şi, voi, copiii să menţineţi în continuare această imagine", a spus Cherecheş.

Cu ocazia festivităţilor, elevii şcolii au susţinut în faţa asistenţei mai multe momente artistice, iar oficialităţile au primit din partea reprezentanţilor unităţii de învăţământ o plachetă în semn de mulţumire pentru efortul depus pentru reabilitarea clădirii instituţiei.