Liana Antal a călcat pe bec: pentru că nu s-a înţeles cu şeful, ea a fost demisă din funcţia de director medical al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie, în care fusese păstrată după preluarea spitalului de către administraţia liberală.

Primăria Oradea a anunţat vineri după amiază, printr-un comunicat, că Bolojan a dispus revocarea din funcţie, începând de luni, 26 iulie, a Lianei Antal "ca urmare a colaborării deficitare dintre directorul medical şi manager".

"Nu s-au înţeles, iar dacă nu este o echipă la conducerea spitalului nu se poate face treabă, mai ales în actualele circumstanţe, care sunt destul de grele", a fost singura explicaţie dată pentru BIHOREANUL de primarul Ilie Bolojan, care a refuzat să facă alte comentarii.

Potrivit comunicatului Primăriei, în locul lui Antal va fi numit ginecologul Traian Mureşan, care a mai ocupat funcţia de director general al Spitalului, în urmă cu 6 ani.

Numiri cu scandal 

După cum se ştie, schimbările recente de la şefia Maternităţi au stârnit numeroase comentarii critice, atât pentru faptul că fosta directoare Liana Antal a fost păstrată pe funcţia de adjunctă din care fusese mazilită Valeria Filip, soţia fostului edil PDL Petru Filip, cât şi pentru nominalizarea ca manager interimar a unui inginer, Gavrilă Grebenişan, acuzat pe deasupra şi de traseism politic.

Surse bine informate au declarat atunci BIHOREANULUI că primarul Bolojan s-ar fi justificat printr-o "obligaţie" pe care ar avea-o faţă de rectorul Universităţii, Cornel Antal, care e soţul Lianei Antal, iar în ce îl priveşte pe Grebenişan, prin faptul că are încredere în aptitudinile sale manageriale de pe vremea când conducea RAR, iar Bolojan era prefect.

Oamenii lui Bolojan

Pe de altă parte, tot vineri, primarul Ilie Bolojan şi-a desemnat reprezentanţii în Consiliile de Administraţie ale celor patru spitale orădene preluate luna trecută de la Ministerul Sănătăţii. Astfel, viceprimarul Gheorghe Carp este membru în CA a trei spitale orădene - Municipal, de Pneumoftiziologie şi de Psihiatrie, ca supleant al acestuia fiind numită doctoriţa Claudia Cladovan, fosta directoare medicală de la Municipal.

La Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie, primarul a ales ca în CA să fie doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, iar supleant este tot Claudia Cladovan.

"Luni, 26 iulie 2010, Consiliul Local îşi va nominaliza cei doi reprezentanţi titulari plus încă doi supleanţi în Consiliile de Administraţie ale celor patru spitale", se mai arată în comunicatul Primăriei.