Președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a fost ca de obicei punctual și în dimineața alegerilor din 9 iunie, ajungând la ora 9 fix, așa cum anunțase, la secția de votare nr. 126 din clădirea Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea, pe care l-a absolvit și unde este arondat cu domiciliul.

Pentru că ploua, Bolojan a apărut cu o umbrelă în mână, iar la intrarea în incinta secției de votare a fost salutat de toți membrii Biroului secției de votare, care s-au și ridicat în picioare.

După ce unul dintre aceștia i-a verificat actul de identitate, altul i-a oferit cele cinci buletine de vot, iar apoi Bolojan a intrat în cabina de vot, unde a fost expeditiv, petrecând înăuntru mai puțin de un minut pentru a aplica ștampila VOTAT pe cele cinci buletine de vot.

După ce a introdus buletinele de vot în urne și i-a fost returnat actul de identitate, Ilie Bolojan a răspuns, în holul Colegiului Gojdu, clasicelor întrebări ale jurnaliștilor, curioși să afle pentru ce anume a votat.

„Am votat pentru oameni competenți, care au probat că au capacitatea să realizeze proiecte europene importante, să creeze condiții pentru dezvoltare, condiții mai bune pentru oameni”, a răspuns lapidar Bolojan cu referire la scrutinul local. Cu privire la cel european, el a spus că a dat „un vot pentru pentru reprezentarea cu demnitate a României, pentru familiile europene importante”.

Întrebat și care îi este starea de spirit – optimistă sau rezervată – președintele PNL Bihor a arătat că „Suntem optimiști, și sper că un număr cât mai mare de orădeni și de bihoreni vor participa la vot în așa fel încât votul să reflecte cu adevărat opțiunile comunității noastre”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!