"M-a revoltat un filmuleţ pe care l-am văzut în această dimineaţă, şi în care domnul Radu Ţîrle s-a filmat în sala Teatrului - singur, e adevărat - şi spune că a preluat o clădire în care ploua şi că a modernizat Teatrul", a spus marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, candidat pentru un nou mandat din partea USL.

Bolojan a afirmat că lucrurile nu stau nici pe departe cum le-a prezentat Ţîrle, amintind că în 2009 Consiliul Judeţean a predat Primăriei clădirea Teatrului tocmai din cauza neputinţei de a coordona proiectul de renovare a interioarelor.

"Noi am preluat Teatrul în administrare, Primăria, bună-rea, cum este, cu un primar care nu zâmbeşte, faţă palidă... Am făcut proiectul, licitaţia, am coordonat lucrările, iar în mai 2011 Teatrul a fost inaugurat. E adevărat, eu nu am fost nici atunci pe scenă, care era plină de persoane dornice să fie filmate şi fotografiate", a spus Bolojan, adăugând, de asemenea, că Primăria şi-a plătit partea sa de contribuţie la finanţarea lucrărilor, în timp ce Consiliul Judeţean nu a făcut nici până acum acest lucru.

"Este de neacceptat să te împăunezi cu lucruri pentru care nu ai muncit!", a mai spus primarul, precizând că - spre deosebire de Ţîrle - care îşi trece în cont reuşite ce nu-i aparţin, el a recunoscut şi chiar a subliniat de fiecare dată când la obiective ale municipalităţii au avut un aport mare alţii, precum la finanţarea modernizării spitalelor fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, ori la finanţarea amenajării promenadei pe malurile Crişului fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely.

În ce îl priveşte pe Ţîrle şi contribuţia acestuia la renovarea Teatrului în interior (exteriorul fiind făcut până în 2009), Bolojan a spus că fostul preşedinte al CJ "a avut un singur merit", şi anume că "a ridicat mâna când s-a votat bugetul" şi s-a decis finanţarea lucrărilor.