Primarul Ilie Bolojan îi îndeamnă pe oamenii de afaceri să fie sceptici atunci când politicienii promit investiţii majore în drumuri şi autostrăzi sau relaxarea fiscalităţii.

"Nu îi mai credeţi pe politruci! Eu fac parte din lumea politică şi îi cunosc bine. Eu cred că singura soluţie să aduci cu picioarele pe pământ un politician atunci când spune gogomănii este să îl taxezi, ori atunci, pe faţă, ori la vot", le-a spus miercuri, primarul Ilie Bolojan, celor circa 50 de reprezentanţi ai mediului de afaceri care au lua parte la conferinţa "Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor".

Edilul a creionat o imagine deloc măgulitoare politicienilor autohtoni suficient de ipocriţi să hotărască supraimpozitarea mediului economic, oprind dezvoltarea firmelor şi, în acelaşi timp, să îşi facă imagine asumându-şi reuşitele acestora.

"Pentru ei nu este deloc greu să pună taxă pe stâlp, iar apoi să viziteze senini firmele din parcul industrial. Nu-i mai primiţi, oameni buni, poate aşa or să se trezească", a spus Bolojan.

Edilul a făcut aluzie la vizita în Oradea a premierului Victor Ponta, care la doar câteva săptămâni după introducerea taxei pe clădirile speciale, a vizitat companii din incinta Eurobusiness Parc din Şoseaua Borşului, afectate şi ele de noua taxă în ciuda promisiunilor că vor beneficia de facilităţi fiscale.

Primarul le-a vorbit reprezentanţilor companiilor orădene despre proiectele municipalităţii de îmbunătăţire a infrastructurii prin construirea de pasaje peste giraţiile de pe şoseaua de centură, realizarea viitorului drum rapid care va lega podul Dragoş Vodă de zona Oncea şi încurajarea învăţământului profesional, pentru ca firmele din parcul industrial să nu mai fie nevoite să importe din alte localităţi muncitori calificaţi. Bolojan a fost singurul vorbitor aplaudat de asistenţă.

Organizată de BTL Design, trustul de presă Agora Group, Federaţia Patronilor Bihor şi Asociaţia Firmelor Bihorene, conferinţa "Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor Bihor", desfăşurată la Centrul de Afaceri din Cetate, a pus faţă în faţă reprezetanţii firmelor bihorene şi pe cei ai autorităţilor locale şi judeţene.

La eveniment au luat parte, printre alţii, Horea Carţiş, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, Marius Rotar, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Magdalena Berce, consilier la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, şi Bekesi Csaba, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme de la starea proastă a infrastructurii de drumuri, la munca la negru şi impozitarea excesivă aplicată mediului de afaceri.