La o zi după ce deputatul Cezar Preda a propus excluderea din partid a colegului de Cameră Toader Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea, din cauza modului în care aceştia au criticat - în presă şi în termeni duri - conducerea PNL, secretarul general al formaţiunii, Ilie Bolojan, reconfirmat în funcţie după ce inclusiv lui i-a fost cerută demisia de către şefii de sectoare de la Bucureşti, consideră că parlamentarul bihorean a încălcat disciplina de partid.

Întrebat în prima conferinţă de presă susţinută la Oradea după alegeri, joi, ce soartă consideră că va avea Bodea, Bolojan a evitat să spună dacă acesta avea dreptate pe fond în criticile formulate la adresa liderilor PNL, dar a sugerat că tonul a fost nepotrivit.

„Declaraţiile colegului nostru e clar că au fost cel puţin acide, încât să-l pună în situaţia de a fi exclus”, a spus Bolojan, adăugând: „ceea ce cred că se va întâmpla în perioada următoare”, adică la o reuniune a Comitetului Politic Naţional al partidului.

Bolojan a afirmat că atunci când un parlamentar încalcă „disciplina internă” în felul în care a făcut-o Bodea „e clar că te pui în afara partidului”.

La începutul săptămânii, senatorul Bodea a afirmat că PNL a crezut orbeşte în Iohannis, "marele ayatollah al României", şi a criticat în termeni violenţi rezultatul obţinut în alegerile locale. "Ăsta a fost dezastrul pe care ei nu au vrut să-l vadă, pentru că au crezut orbeşte că Iohannis e marele ayatollah al României şi românii se pleacă în faţa lui. Ei bine, românii nu dau doi bani pe un zeu care nu are fulgere şi care consideră că trebuie adulat pentru că el există. Asta e problema principală a partidului", a scris bihoreanul pe Facebook.