Final deschis pentru criza demisiilor de la UPU-SMURD Bihor. Valul de demisii de vineri după amiază, declanşat de gestul doctorului Hadrian Borcea, l-a luat prin surprindere pe primarul Ilie Bolojan, aflat în delegaţie la Bucureşti.

Contactat telefonic de BIHOREANUL, edilul a declarat că şeful UPU-SMURD l-a informat cu privire la demisia sa printr-un SMS şi nu cunoaşte toate semnificaţiile acestui gest.

"L-am sunat pe domnul Borcea imediat după ce am primit mesajul său şi am stabilit să avem mâine la prânz o întâlnire", a declarat Bolojan.

Primarul de Oradea a refuzat să facă alte declaraţii cu privire la criza fără precedent declanşată vineri în sistemul medical local. "Înainte de toate trebuie să mă informez despre ce este vorba", a spus Bolojan.

După cum se ştie, doctorul Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, şi-a dat vineri demisia în semn de protest faţă hotărârea Consiliului Local de a diminua cu 60% sporurile acordate medicilor şi cu 25% cele acordate asistentelor, care au beneficiat în ultima vreme de creşteri salariale consistente, şi de a transfera aceste sume infirmierelor şi personalului auxiliar, care nu a beneficiat de majorări.