La câteva zile după ce site-ul unei publicaţii centrale a publicat o fotografie ce-l înfăţişa într-o cafenea din Capitală împreună cu fostul premier Dacian Cioloş, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, fost secretar general interimar al PNL, a acceptat să facă pentru BIHOREANUL câteva precizări despre întâlnirea consumată luna trecută.

„Sigur, am discutat politică, dar nu pot spune în public ce am discutat în privat”, a răspuns Bolojan, adăugând: „Eu n-o să refuz niciodată să vorbesc cu o persoană cu care am colaborat în politică sau în administraţie, indiferent de poziţia sau de apartenenţa sa politică”.

Întrebat, concret, dacă ar fi încercat să-l convingă pe fostul premier tehnocrat să adere la PNL promiţându-i sprijin, aşa cum a vehiculat presa centrală, primarul orădean a afirmat că nu a făcut asemenea „jocuri”. La fel, abordat despre eventuala intenţie de a părăsi PNL pentru a se înscrie în formaţiunea pe care Dacian Cioloş ar putea s-o înfiinţeze, şeful PNL Bihor a dat tot un răspuns negativ.

„Nu am făcut jocuri pentru a-l impune pe domnul Cioloş în PNL, nici nu am discutat despre plecarea mea în oricare alt partid. Ştiţi bine că sunt membru PNL şi rămân membru PNL, asta e cert, chiar dacă în politică se spune că nu e bine niciodată să spui niciodată”, a afirmat Ilie Bolojan.

Întrebat, de asemenea, dacă este adevărat că mai mulţi colegi din ţară, primari de mari oraşe, dar şi de comune, precum şi şefi de organizaţii judeţene ale PNL, i-au cerut să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, Bolojan a refuzat să răspundă, dar a lăsat să se înţeleagă că acest lucru este real.

„Nu aceasta e soluţia (n.r. - să candideze la preşedinţia partidului), soluţia pentru PNL este să iasă din starea în care se află”, a spus primarul Oradiei.