Desemnat luni de către Biroul Politic Naţional preşedinte unic al PNL Bihor după ce în ultimii doi ani organizaţia judeţeană a fost condusă de copreşedinţii Cornel Popa – din partea vechiului PNL şi Gavrilă Ghilea – din partea fostului PDL, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a declarat pentru BIHOREANUL că decizia a fost luată pentru finalizarea fuziunii între cele două formaţiuni.

„Aproape în toate judeţele din ţară, cu excepţia a zece judeţe, la conducerea organizaţiilor judeţene s-a ajuns la formula unui singur preşedinte încă înaintea alegerilor locale. Ieri (n.r. – luni) s-a decis preşedinte unic în nouă dintre cele zece organizaţii unde mai era conducere bicefală, pentru a se încheia fuziunea, urmând ca luni, 18 iulie, să existe un preşedinte unic şi la Mureş (n.r. – unde acest lucru nu s-a făcut deoarece ambii copreşedinţi nu s-au aflat luni în ţară)”, a spus primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care este de anul trecut şi secretar general al partidului.

Desemnarea tuturor preşedinţilor unici s-a făcut, spune acesta, în funcţie de „greutatea” electorală. „Preşedinţii unici au fost desemnaţi în baza unei analize care a ţinut seama de legitimitatea aleşilor PNL în funcţii de preşedinte de Consiliu Judeţean, primar de municipiu sau de parlamentari. În situaţia în care în Bihor PNL nu a câştigat preşedinţia CJ, cele mai multe voturi le-a primit primarul Oradiei”, a spus Bolojan.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat că deşi nu a participat la reuniunea de luni a Biroului Politic Naţional, Cornel Popa ştia despre decizia ce avea să fie luată şi ar fi acceptat-o, având asigurat un loc eligibil pe lista PNL Bihor la alegerile parlamentară din această toamnă.