Săptămâna trecută, Călin Mocan, fost şef la Agenţia pentru Protecţia Mediului, apoi la Garda de Mediu, iar acum candidat la Camera Deputaţilor, l-a criticat pe primarul Ilie Bolojan pentru că sprijină reprezentanţii USL deşi Guvernul USL nu ar fi în stare să susţină proiectele oraşului, referindu-se concret la felul în care ar putea parlamentarii USL să facă lobby pentru oraş de vreme ce Guvernul Ponta nu şi-a respectat promisiunea de a transfera în proprietatea municipalităţii cele 200 de hectare ale fostului CET II, ci le scoate la licitaţie pe 90 de milioane lei.

Chestionat, în conferinţa de presă de luni, pe această temă, primarul Ilie Bolojan nu numai că a precizat că scoaterea la licitaţie a terenurilor a fost o obligaţie asumată de fostul prim-ministru Emil Boc în faţa FMI, ci a explicat şi motivul pentru care, oricât ar face PDL campanie în legătură cu acest subiect, terenurile vor reveni în cele din urmă oraşului.

"Cei care au aruncat găselniţa asta pe piaţă sunt ca nişte pufuleţi, goi pe dinăuntru. Ei nu ştiu ce-i acolo, patinează pe lângă subiect", a spus primarul, referindu-se la criticile lui Mocan, susţinute şi de alţi PDL-işti.

Bolojan a amintit că Guvernul Boc s-a angajat în faţa FMI, în scris, printr-un protocol semnat de fostul şef al PDL, că lichidează Temoelectrica, urmarea fiind că activele acestei societăţi trebuie scoase la vânzare. Asta nu înseamnă însă, spune Bolojan, că terenurile fostului CET II nu vor reveni în proprietatea oraşului, astfel încât pe o parte din ele să fie amenajat încă un Parc Industrial, după modelul celorlalte două de succes, din Şoseaua Borşului şi din vecinătatea Aeroportului.

"Dacă nu se va vinde la licitaţie terenul, se va intra în altă procedură, iar la preţul fixat, credeţi-mă că nu se va vinde", a spus primarul, amintind că statul a mai încercat şi până acum ori să vândă terenurile Termoelectrica, dar toate cele 9 licitaţii organizate sub guvernările PDL au eşuat tocmai din cauza preţului exorbitant.

"Dacă domnii de la PDL ar fi citit Memorandumul încheiat de Guvernul Boc cu FMI, ar fi priceput. Dar această problemă oricum se va rezolva, doar că trebuie să parcurgem în prealabil nişte proceduri obligatorii", a mai spus primarul.

Mai mult, Bolojan a criticat PDL pentru că nu a transferat terenurile către oraş când era la putere, înainte să se oblige în faţa FMI că lichidează Termoelectrica. "Ceea ce trebuia să facă acest PDL care se ascunde sub sigla ARD, era să facă acest transfer, că nu veneau terenurile la Bolojan, ci la oraş", a spus primarul.