"În ce mă priveşte, nu mă simt vizat de îndemnul domnului prim-ministru, pentru că la Oradea nu ne-am remarcat, de când conduc municipiul, prin astfel de activităţi. Dimpotrivă, de când mă aflu la conducerea Primăriei Oradea, din 2008, am redus continuu bugetele alocate acestui tip de manifestări", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

"Eu înţeleg că acest apel public se referă în primul rând la primarii PDL. Anul trecut, mai ales, aceştia au organizat tot felul de manifestări sub pretextul zilelor oraşelor şi comunelor, prilej cu care tocmai candidatul PDL la Preşedinţie, domnul Traian Băsescu, a vizitat aceste localităţi", a adăugat edilul şef.

Anul trecut, în campania electorală pentru Preşedinţie, Traian Băsescu a vizitat oraşele bihorene Marghita şi Ştei, cu prilejul zilelor acestor oraşe, la invitaţia primarilor Dorel Talpoş şi respectiv Ioan Lucaciu, ambii membri PDL.

Municipalitatea orădeană a redus în ultimii doi ani semnificativ bugetele alocate Festivalului Toamna Orădeană, în 2008 cu peste 20% faţă de 2007, iar în 2009 cu mai mult de 40%.