După 5 luni de lucrări, marți dimineață se deschide circulației pasajul rutier subteran de pe strada Bujac, cea care leagă Oradea, din zona Ioșia, de comuna Sântandrei.

„Ultimele lucrări”

Anunțul l-a făcut președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pe Facebook, luni după-amiază, potrivit căruia noul drum se va deschide în jurul orei 10.

„După ce timp de mai multe luni circulația a fost deviată, în aceste zile se execută ultimele lucrări: semnalizările rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete și legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale”, a detaliat șeful administrației județene, referindu-se la faptul că pe strada Bujac, dintre comună și oraș, circulația a fost deviată de la finele lunii iunie, când au început lucrările pentru realizarea pasajului.

Cu pistă pentru bicicliști și trotuar

Noul pasaj, realizat pe noua stradă dată în folosință în urmă cu 5 ani, are o înălțime de 5 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri lățime fiecare, o pistă pentru bicicliști și un trotuar late de peste 3 metri, acestea subtraversând drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania.

„În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din județul Bihor”, a precizat Bolojan, enumerând că aici se vor întretăia Drumul Expres Arad - Oradea și legăturile cu Oradea și Sântandrei.

„Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul Drumului Expres Arad - Oradea și vor începe anul viitor. Această soluție de trafic, pasaje și bretele de viraj dreapta, va înlocui soluția inițială cu sens giratoriu și va fluidiza circulația”, a mai arătat președintele CJ Bihor.

El a adăugat că „pistei pentru bicicliști ce leagă Oradea de Sântandrei îi va fi asigurată continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranța bicicliștilor și a pietonilor fiind rezolvată printr-un parapet separator de protecție montat pe rampe și în pasaj”.

Realizarea pasajului este rezultatul unei colaborări între CNAIR, Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și CJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!