Veste bună pentru şoferii care folosesc drumul expres pentru a se deplasa între zona Dragoş Vodă şi ieşirea din oraş spre Paleu şi Episcopia Bihor: şoseaua care, în prezent, coteşte pe străduţe lăturalnice în zona Gării va fi „îndreptată” deoarece autorităţile centrale vor permite Primăriei să folosească cei 600 metri liniari ceruţi de la CFR încă de acum doi ani.

Anunţul a fost făcut, marţi, de către primarul Ilie Bolojan în prima conferinţă de presă susţinută la municipalitate după alegeri şi rezervată integral prezentării proiectelor importante aflate în derulare, precum şi celor aflate în pregătire pentru perioada următoare.

„Ieri am fost la Bucureşti şi am discutat cu ministrul Transporturilor, iar în urma discuţiei sper ca în două-trei luni să preluăm amplasamentul (n.r. – din incinta fostei remize CFR), astfel încât prin luna septembrie drumul expres să fie deschis circulaţiei şi pe acolo”, a arătat Bolojan.

Întrebat, concret, dacă CFR ori Ministerul Transporturilor vor transfera în patrimoniul oraşului cei 600 metri liniari de teren pe care până acum a refuzat să-i cedeze, edilul nu a fost în măsură să dea un răspuns clar, arătând însă că urmează să apară „un text legislativ” care va lămuri chestiunea.

„Important este că juridic s-a deblocat problema. Va fi un nou text legislativ”, a spus Bolojan, completând că Primăria este gata să accepte orice variantă din cele două posibile, şi anume fie transferul proprietăţii, fie preluarea în chirie a terenului.

„Sper să nu fie atacat şi acesta la Curtea Constituţională”, a mai spus sarcastic edilul, făcând aluzie la Ordonanţa de Guvern prin care legea privind referendumul a fost completată aşa încât ar fi permis desfăşurarea referendumului pentru unirea Oradiei cu Sînmartinul concomitent cu alegerile locale, dar care a fost atacată la CCR la iniţiativa PSD, Curtea hotărând „abrogarea” Ordonanţei.

Bolojan a arătat că speră ca situaţia să nu se repete şi acum, precizând că „mai mult durează avizele la noi decât lucrările”, preluarea amplasamentului putând fi făcută în 2-3 luni, iar lucrările de completare a drumului pe cei 600 metri liniari „se pot face în 45 de zile”.