Protestul locuitorilor din zona străzii Coriolan Hora, care au blocat sâmbătă circulaţia pe şoseaua de centură, a încetat în jurul orei 13.30, după ce primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit la faţa locului cu orădenii ieşiţi în stradă.

"Le-am promis orădenilor că voi propune CNADNR deblocarea intersecţiei străzii Coriolan Hora cu şoseaua de centură prin ridicarea a patru piese din actualul zid de beton, astfel încât locuitorii din zonă să poată traversa centura inclusiv cu maşina direct spre strada Henrik Ibsen fără a mai fi nevoiţi să ocolescă până în cel mai apropiat sens giratoriu", a declarat edilul.

Bolojan le-a mai promis protestatarilor că va face demersuri pe lângă administratorul drumului pentru amenajarea unei treceri de pietoni în dreptul Gării Ioşia. "Primăria va cere înfiinţarea unei treceri de pietoni suplimentare în dreptul gării, pentru ca navetiştii şi cei care locuiesc în zonă să poată traversa şoseaua de centură spre staţia de tramvai", a mai spus primarul.

Edilul a ţinut să precizeze că ambele măsuri sunt soluţii de moment, menite să detensioneze o situaţie dată şi să prevină alte conflicte soldate cu blocarea circulaţiei inelului ocolitor al oraşului.

"Ambele soluţii sunt doar provizorii. O rezolvare definitivă a problemelor de trafic de aici poate fi găsită doar după o analiză la rece", a spus primarul.

Cel mai probabil, în ambele cazuri s-ar impune realizarea unor treceri subterane sau supraterane perpendiculare pe inelul ocolitor al oraşului, astfel cele două puncte de conflict din trafic să dispară fluidizând circulaţia pe centură. Acestea presupun însă investiţii consistente.