Primarul Ilie Bolojan pare să îşi fi însuşit criticile ecologiştilor orădeni. Edilul a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că una dintre priorităţile municipalităţii pe anul în curs o constituie realizarea unei reţele verzi a oraşului.

"Vrem să realizăm o reţea de parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport legate între ele prin accese pietonale şi piste de biciclete", a declarat Bolojan.

Potrivit primarului, în prezent Oradea există, fără a include spaţiile dintre blocuri, 129,2 hectare de parcuri, iar suprafaţa acestora urmează să fie mărită cu încă 24,1 hectare amplasate în tot oraşul.

Astfel de spaţii verzi vor fi amenajate în cartierul Oncea (în strada Ion Bogdan lângă grădiniţă şi lângă Apele Române), cartierul Ioşia (străzile Calea Aradului, Barcăului, Xenopol, Oneştilor), zonele Adona, Lotus, Silvaş şi altele.

"Este vorba de un proiect care va creşte foarte mult suprafeţele spaţiilor verzi din oraş. Ţinta noastră este ca de acasă sau de unde lucrezi să ajungi în 5 minute la o zonă verde!", a declarat edilul.

Bolojan a mai spus că noile spaţii verzi vor fi amenajate cu eforturi minime din partea municipalităţii, fiindcă lucrările vor fi executate sau plătite de companii orădene, care în contul acestor investiţii îşi vor putea face reclamă în zonele respective.