Aleșii bihorenilor, indiferent de apartenența politică, au aprobat vineri, în unanimitate, o propunere a președintelui Consiliului Județean, Ilie Bolojan, pentru construirea unui hotel în imediata apropiere a Aeroportului Oradea, pe un teren al acestuia eliberat prin noua împrejmuire.

Șeful administrației județene a arătat că, în cadrul recent încheiatelor lucrări pentru modernizarea aeroportului, unul dintre proiecte a vizat realizarea unui sistem de pază inteligent, cu garduri cu senzori, acestea fiind „împinse” mai departe de șosea decât fusese gardul vechi. „S-a eliberat astfel o suprafață compactă de peste 6 hectare, pentru care Master-Planul de dezvoltare a zonei prevede activități conexe și activități economice care să valorifice poziția terenului. Ne propunem să atragem un investitor privat, pe modelul practicat și pentru realizarea terminalului Cargo, care să construiască un hotel, sigur ținând seama de regimul de înălțime. Acolo vor putea înnopta și piloții aeronavelor care rămân până dimineața, fără a mai merge la alte hoteluri din oraș, ar ajunge din terminal la hotel în 5 minute”, a explicat Bolojan.

Cum hotărârea adoptată vizează deocamdată doar „exprimarea unui acord de principiu”, Bolojan a adăugat că administrația județeană va gândi un mecanism prin care fie va concesiona terenul prin licitație unei firme care își va asuma construirea hotelului, fie va întocmi un contract de superficie, adică de folosire a terenului pe durata existenței hotelului, ridicat, și în acest caz, tot de privați. 

Potrivit proiectului aprobat vineri prin votul consilierilor județeni, viitorul hotel ar urma să ocupe, cu tot cu spațiile aferente, o suprafață de maximum 15.000 metri pătrați din cei peste 66.000 metri pătrați eliberați prin mutarea gardului ce împrejmuiește aeroportul.

De notat că în zona acestuia, pe cealaltă parte a DN 79, un investitor privat a și construit deja un hotel, astfel că dacă va mai fi realizat unul și în perimetrul aeroportului acestea se vor concura reciproc.

În prezent, la hoteluri din Oradea înnoptează piloți și însoțitoare de zbor ale companiei Tarom care deservesc ultima cursă, de seară, pe direcția București – Oradea și respectiv pe cea de dimineață în sens opus, Oradea – București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!