În 2012 PNL-ul s-a concubinat cu PSD-ul, fătând o oribilă formaţiune, USL, care era cât pe ce să-i dea peste cap pe urmaşii Brătienilor. Ţin minte că pe listele de la Senat era celebrul plagiator Florin Bodog, căruia primarul liberal de atunci al Oradiei era nevoit să-i facă reclamă. Ilie Bolojan era vizibil încurcat, că deh, nebănuite sunt căile Domnului, mai ales în politică, şi nu a negat că, de când cu alianţa contra naturii, lua întruna antivomitive.

Ei bine, acum ne-am întors de unde am plecat cu 9 ani înainte. Aşa că încerc să-mi imaginez ce consecinţe va avea această alianţă la nivel de Bihor. În primul rând cred că, în spiritul punctelor comune pe care şi le-au descoperit liberalii şi social-democraţii, posturile de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean ar trebui oferite UDMR-ului şi PSD-ului. Iar activul de partid, lăsat pe drumuri de hainul Bolojan, ar trebui repus în drepturi, ca să aibă un venit sigur, gras şi obţinut fără muncă.

La Primăria Oradea e limpede. Aici îl avem pe Emilian Pavel, care poate fi un viceprimar cu care să te poţi mândri, omul fiind pe gustul orădenilor, chestie care s-a văzut şi în rezultatele de la alegeri. Visul de două cincinale al udemeriştilor s-ar putea realiza în sfârşit: să aibă şi ei un reprezentant care contează în proaspăt renovata clădire a Primăriei.

La deconcentrate e mult mai simplu. Liberalii s-au complăcut în a lăsa în bună măsură oamenii plantaţi de alianţa udemeristo-pesedistă, aşa că nu văd mari modificări. Poate ar trebui să i se inventeze un post şi domnului Ioan Mang, această frână de nivel judeţean, ca să mai tempereze zelul investiţional al şefului de la Judeţ.

Şi toate astea pentru că Iohannis, speriat că nu mai poate numi el şefii de parchete, ceea ce i-ar fi putut produce severe simptome de cătuşe din pricina manevrelor imobiliare, a preferat să distrugă un partid. Iar, ca nu cumva să fie suspendat, i-a băgat în aşternut pe pesedişti, în speranţa că, după ce-şi termină mandatul, poate merge la Bruxelles, pe post de valet, că le are cu preluarea paltoanelor.

Primarul din Reşiţa a mărturisit că, văzând ce se întâmplă încă din iarnă la nivel de PNL, Bolojan a prezis că vor trebui să-şi caute partid. Iată că a venit momentul!