Acţiune spectaculoasă, marţi, în curtea Inspectoratului de Poliţie Bihor. Doi spărgători care au jefuit o bancă au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi într-o ambuscadă de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În timp ce un echipaj de poliţie încerca să-i ţină în loc pe spărgători, cu focuri de armă, doi mascaţi au coborât pe frânghii de pe clădire în spatele hoţilor şi i-au dezarmat. Atât doar că în maşina hoţilor a rămas o bombă artizanală, motiv pentru care a fost nevoie şi de intervenţia specialiştilor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au scos explozibilul din maşină, iar pe urmă l-au detonat în siguranţă.

Şi asta nu e tot. Căci, în scenă au intrat şi doi dintre câinii poliţişti, care au trântit la pământ în doar câteva secunde un hoţ a încercat să fugă cu o poşetă.

Niciuna dintre acţiuni nu s-a soldat cu răniţi. De fapt, a fost doar demonstraţii spectaculoase ale oamenilor legii, în aplauzele sutelor de copii şi adulţi care s-au alăturat poliţiştilor de ziua lor.

Vizitatorii au avut parte, totodată, de prezentări de tehnici de luptă, dar şi de dotări, arme şi aparatură, cum este şi laboratorul mobil de criminalistică, lângă care specialiştii Serviciului Criminalistic au prezentat şi exerciţii demonstrative de cercetare la faţa locului, ca de pildă ridicarea unor urme papilare.

Spectacolul de marţi a încheiat săptămâna de evenimente sportive şi concursuri cu caracter preventiv pregătite de poliţiştii bihoreni mai ales pentru copii şi tineri pentru a marca 192 de ani de activitate în România.

Între manifestările din acest an s-au numărat concursuri consacrate, cum este competiţia "Şcoala fără violenţă", dar şi evenimente noi. În premieră, 15 liceeni care au ales această profesie au fost întâmpinaţi de poliţiştii Serviciului Rutier la sediul din Centrul Civic, unde au avut ocazia să observe îndeaproape cum se desfăşoară o zi de muncă a poliţiştilor rutieri.

În aceeaşi zi, de la ora 10, la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, elevii au putut să se alăture unor echipaje de poliţiştii de ordine publică, să însoţească poliţiştii în teren ori să observe modalitatea de reacţie în urma unui apel la numărul 112.