Fostul democrat-liberal Mircea Matei a trecut "de partea poporului"! Începând de săptămâna trecută, Matei este membru al PPDD, după un stagiu de 21 de ani în PD-PDL, partid care l-a făcut, rând pe rând, consilier municipal, senator şi secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor ca şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor publice de interes comunitar.

Nu poate fi coleg cu Ghilea şi Ţîrle

După cum era de aşteptat, Matei a făcut pasul spre PPDD pentru a candida la alegerile parlamentare, astfel că a şi fost nominalizat să reprezinte partidul "lu' Domnu' Dan" în alegerile parlamentare din 9 decembrie şi pentru a rupe, cum singur şi spune, din voturile USL.

"Nu m-a căutat nimeni de la partid în ultima perioadă", a declarat Mircea Matei la întrebările BIHOREANULUI, afirmând că motivele plecării au fost expuse într-o scrisoare trimisă la PDL, postată şi pe Facebook. 

Adresându-se foştilor colegi pedelişti, în epistola intitulată "Epigonilor din Parcul Traian", Matei îşi justifică transferul afirmând că el a crezut în PDL, însă acest partid nu se mai diferenţiază cu nimic de PSD şi, în plus, el nu poate fi coleg cu unii precum Gavrilă Ghilea şi Radu Ţîrle.

"Îmi pare rău, dar mie nu îmi poate fi şef unul ca Ghilea, nici coleg unul ca Ţîrle, amândoi repetenţi la criteriile de integritate ale comisiei Macovei! (...) În Bihor, care mai este diferenţa între PDL şi PSD? De aceea, NU MAI CRED!", arată Matei pe contul său de Facebook, precizând totuşi că "sunt mai pedist decât oricare dintre cei care conduc acum" PDL Bihor.

În finalul postării, fostul PDL-ist adaugă că a decis să candideze în Oradea "pentru a vedea unde mă aflu şi ce (mai) însemn" şi că "voi încerca să "rup" din voturile actualei puteri!"

Candidaţii PPDD, lista completă

Matei va candida în colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor (Oradea), făcând echipă cu fostul primar şi viceprimar pedist al comunei Tinca, Anton Melintie, care va candida în colegiul 9 Oradea, şi cu fosta judecătoare Elena Pop Blaga, cea arestată de DNA pentru corupţie în urmă cu câţiva ani, dar necondamnată, care va candida în colegiul 4 Senat Oradea.

Ceilalţi candidaţi ai PPDD vor fi primarul din Popeşti Dorin Curtean (colegiul 1 Deputaţi, din jurul oraşului Marghita), fostul PNG-ist Titi Zoltan (colegiul 2 Deputaţi Săcueni) şi fostul candidat la Primăria Ţeţchea Bogdan Flore (colegiul 1 Senat, Marghita-Săcueni).

În colegiul 3 Deputaţi (Aleşd) va candida vicepreşedintele PPDD Bihor Ioan Hule (fost vicepreşedinte PLD Bihor, în prezent consilier judeţean), în colegiul 4 Deputaţi (Beiuş) inginerul topograf Ţig Petru, iar în colegiul 2 Senat (Aleşd-Beiuş-Ştei) doctorul Man Raul, medic de familie în oraşul Ştei.

În colegiul 5 Deputaţi (Ceica) va candida inginerul silvic Tirla Alexandru, fost candidat la Primăria Hidişelu de Sus, în colegiul 6 Deputaţi Alina Popa, administrator de firmă, iar în colegiul 3 Senat (Oradea sud-Salonta) Pătroc Ştefan, fost candidat la Primăria Sânmartin.