Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început, vineri, urmărirea penală împotriva unui orădean de 37 ani, comerciant în Piaţa Obor, pentru depozitarea şi vânzarea de produse alterate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Bărbatul este acuzat că a depozitat în încăperile unei case de pe strada Jules Verne din cartierul Nufărul, diverse legume şi ouă alterate, fără ca spaţiul de depozitare să fie echipat corespunzător, produse care urmau să fie comercializate în piaţă.

Depozitul clandestin a fost descoperit în urma unor verificări făcute de poliţişti, care ulterior au şi efectuat o percheziţie la locaţia respectivă. Întrucât produsele reprezentau un real pericol pentru sănătatea consumatorilor, poliţiştii de investigare a fraudelor, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oradea şi medici veterinari din cadrul DSVSA Bihor, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Bihor, au efectuat o percheziţie la imobilul în care erau depozitate mărfurile în cauză.

"În urma percheziţiei domiciliare, echipa mixtă de control a descoperit în locuinţa orădeanului 25.380 de ouă pentru care nu a putut prezenta certificat de conformitate, peste 1.000 kilograme de legume şi 2.000 de pungi de seminţe de floarea soarelui, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Bunurile, în valoare totală de peste 15.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, întreaga cantitate de marfă improprie consumului urmând a fi distrusă", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Codul de bare existent pe ouăle confiscate arată că acestea ar proveni din Spania, iar potrivit declaraţiei pieţarului produsele ar fi fost cumpărate în urmă cu aproape două luni din Polonia, o parte din acestea fiind deja vândute în Piaţa Obor, unde acesta deţine o tarabă şi de unde se aprovizionează şi numeroşi patroni ai unor ABC-uri de cartier.

Potrivit inspectorului principal Florian Sîrca, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, cazul reprezintă o premieră. "Nu ştiu să mai fie vreun comerciant care să fi fost învinuit pentru că a fost prins cu produse alterate, dar trebuia să existe un început. Comercializarea unor astfel de alimente, care pun în pericol sănătatea consumatorilor, constituie infracţiune motiv pentru care persoana a şi fost pusă sub urmărire penală", a declarat pentru BIHOREANUL inspectorul principal Sîrca.

Dacă va fi trimis în judecată, comerciantul orădean riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.