Deputatul Octavian Bot, preşedintele PLR Bihor, afirmă că funcţionarii Primăriei Oradea au încercat să şicaneze membrii şi simpatizanţii formaţiunii sale, ceea ce trădează "degringolada" din instituţie.

"Reprezentanţii Clubului Dreptei au vrut să amplaseze un cort pe platforma din faţa magazinului Crişul, pentru a strânge semnături pentru susţinerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la Primărie, au platit taxa, iar când s-au dus la Primărie să scoată autorizaţia li s-a spus că nu este permis să se pună corturi pe raza municipiului Oradea, conform unei Hotărâri de Consiliu Local. Vă daţi seama ce degringoladă e în Primărie, puteau să le spună de la început că există o Hotărâre de Consiliu Local... Zilele trecute, au fost chemaţi să li se spună că, totuşi, primesc autorizaţie. Chiar îi spuneam cuiva că o să-şi pună şi ACL cort şi pun exact unde am vrut şi noi", a povestit Octavian Bot într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o vineri.

Până la urmă, cele două corturi politice stau unul lângă celălalt.

Potrivit deputatului, până în prezent, PLR a strâns în Bihor 26.000 de semnături în favoarea lui Tăriceanu, ceea ce dovedeşte atracţia noului partid.

De altfel, Bot a afirmat că un sondaj intern a relevat că PRL ar fi votat de 5% dintre români, "ceea ce pare un scor foarte bun pentru un partid supus pentru prima oară sondării", iar în Bihor are o cotă chiar mai mare, de "11-12 la sută", semn că "electoratul a ştiut să separe apele şi neghina de grâu".