Trei bihoreni din comuna Tărcaia au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, după ce, cu o seară mai devreme, au fost prinşi braconând pe un fond de vânătoare din localitatea Finiş, la lumina reflectoarelor şi cu o armă de vânătoare confecţionată artizanal. 

Cei trei braconieri, cu vârste de 25, 31 şi 35 ani, au fost prinşi pe fondul de vânătoare marţi seară în jurul orei 22, de polițiștii de la Postul de Poliţie din Tărcaia şi paznicul fondului.

"Aceştia aveau asupra lor o armă de vânătoare, confecționată artizanal, trei cartușe de același calibru, intacte, nepercutate și, folosindu-se de un dispozitiv de iluminat montat pe un autoturim de teren, încercau să braconeze pe respectivul fond de vânătoare", se precizează într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor, care au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei bărbați sub acuzația de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Atât arma artizanală, cartușele, dispozitivul de iluminat, cât și autoturismul de teren folosit de aceștia au fost ridicate în vederea confiscării.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului Arme sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.