Trei bihoreni au ajuns pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor după ce au fost prinşi la o partidă ilegală de vânătoare în zona satului Râpa, comuna Tinca.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, braconierii, un orădean şi doi bărbaţi din localitatea bihoreană Râpa, sunt acuzaţi că, în seara de 31 august, pe un fond de vânătoare din apropiere de Râpa, au împușcat doi porci mistreți.

Paznicii au reușit imobilizarea unuia dintre braconieri, ceilalți doi fiind identificați, vineri, de poliţiştii Serviciului Arme.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, s-a stabilit că unul dintre bărbații de 39 de ani din Râpa este deținător legal de arme de vânătoare, fiind bănuit că ar fi folosit una dintre acestea la comiterea infracțiunii”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Cele trei persoane au fost reţinute, vineri, pentru 24 de ore, dar ulterior au fost puse în stare de libertate, ancheta fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta.

„Nu am primit propunere de arestare din partea poliţiştilor şi, după analizarea cazului, s-a decis ca cercetările să continue în stare de libertate. Acuzaţiile sunt de braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit sau găsit împușcat ori tranșat în teren, fără respectarea condițiilor legale”, a declarat BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Ciprian Puie.