Emil Luca, 50 ani, din Marghita, Florin Boroş, 32 ani, respectiv Dumitru Sarche, 47 ani, ambii din comuna Boianu Mare, satul Păgaia, au fost prinşi în noaptea de marţi spre miercuri, în timpul unei pânde comune a poliţiştilor din comuna Balc şi a reprezentanţilor Ocolului Silvic Marghita.

Cei trei au fost suprinşi după ce au doborât un mistreţ în valoare de 600 euro, pe Ocolul privat de vânătoare al Asociaţiei Wild Boar, controlate de Ion Ţiriac, unde peste două zile se va desfăşura partida de vânătoare anuală a omului de afaceri.

"Mistreţul a fost împuşcat cu o armă confecţionată artizanal, care îi aparţinea primului dintre suspecţi. Arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea expertizării şi pentru continuarea cercetărilor", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

"Arma găsită asupra lor era confecţionată artizanal cu sistem de ochire pe timp de noapte. Aveau de asemenea asupra lor un număr de 72 bucăţi cartuşe calibru 5,6 mm", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Unul dintre braconieri, Emil Luca, se află de mai multă vreme în atenţia organelor de cercetare penală. "E de menţionat că învinuitul L.E. a fost trimis în judecată pentru acelaşi fel de fapte în data de 26.02.2010, fiind condamnat de instanţa de judecată la pedeapsa de 1 an închisoare, soluţia fiind în apel", spune un comunicat al Parchetului.

Cei trei sunt cercetaţi acum pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.