Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Dorel Moţiu, a anunţat, vineri, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a trei bihoreni pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Emil Luca, 50 ani, din Marghita, Florin Boroş, 32 ani, respectiv Dumitru Soche, 47 ani, ambii din comuna Boianu Mare, satul Păgaia, sunt acuzaţi că au doborât cu o armă artizanală un mistreţ în valoare de 600 euro în timpul unei partide de braconaj pe Ocolul privat de vânătoare din comuna bihoreană Balc al Asociaţiei Wild Boar, controlate de Ion Ţiriac.

"Cei trei au fost surprinşi în timpul unei pânde comune a poliţiştilor din comuna Balc şi a reprezentanţilor Ocolului Silvic Marghita în noaptea de 18/19 ianuarie, cu două zile înainte de partida de vânătoare anuală a omului de afaceri. Arma găsită asupra lor era confecţionată artizanal cu sistem de ochire pe timp de noapte. Aveau de asemenea asupra lor un număr de 72 bucăţi cartuşe calibru 5,6 mm", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

În urma cercetărilor, procurorii au confiscat atât arma cât şi cartuşele, care aparţineau lui Emil Luca, aflat de mai mult timp în atenţia organelor de cercetare penală. "Acesta a mai fost trimis în judecată pentru acelaşi fel de fapte în februarie 2010, fiind condamnat de instanţa de judecată la pedeapsa de 1 an închisoare, soluţia nefiind încă definitivă", a mai spus Moţiu.