Electrocentrale Oradea a intrat pe mâna unui "expat" de Brăila. Stănel Necula, fostul director al CET Brăila, acum în faliment, a fost numit luni de Adunarea Generală a Acţionarilor drept administrator special al Electrocentrale.

Necula a preluat funcţia vacantată prin demisie de Nadia Haş, director adjunct în Primăria Oradea, care se va ocupa însă în continuare de gestionarea finanţelor CET-ului. Haş a fost numită administrator special pe 26 august, la o săptămână după ce Electrocentrale a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă.

Fost viceprimar PDL de Brăila, Necula a trecut în 2010 la liberali şi a ajuns în decembrie 2012 director peste CET-ul din localitate. Liberalul şi-a păstrat mandatul mai puţin de un an, vreme în care unitatea a intrat în faliment. La sfârşitul săptămânii trecute, el şi-a încheiat relaţiile contractuale cu societatea, pentru a putea prelua conducerea CET Oradea.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: "Terminatorul de Brăila: La cârma Electrocentrale vine traseistul care a îngropat CET Brăila"