Cetăţeanul britanic arestat la începutul lunii iulie, după ce a fost prins că a molestat trei adolescente în Băile Felix, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Oradea în stare de arest preventiv.

Potrivit unui comunicat făcut public miercuri de Biroul de presă al DIICOT, Timothy Scanlan, care locuieşte în Maramureş din 2013, este acuzat că, în perioada 2013-2015, a întreţinut în mod repetat raporturi şi acte sexuale cu trei minore, având vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, în schimbul unor sume de bani.

„S-a reţinut că în mod repetat, în cadrul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a fotografiat minorele în ipostaze sexuale explicite, producând, deţinând şi stocând astfel materiale pornografice cu minori, prin intermediul sistemelor informatice sau al altor mijloace de stocare a datelor informatice”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ca urmare a percheziţiilor organizate la locuinţa cetăţeanului britanic Maramureş, anchetatorii au găsit calculatoare, laptop-uri, memory-stick-uri şi hard-disk-uri cu peste 96.000 de fotografii şi peste 1.000 de fişiere tip video cu minore aflate în ipostaze sexuale explicite.

Dosarul englezului a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bihor, Scanlan urmând să fie judecat în stare de arest preventiv. 

Cazul a fost descoperit de poliţiştii Postului de Poliţie Băile Felix pe 9 iulie când, în timpul unor verificări de rutină în pensiunile şi restaurantele din zonă, l-au găsit pe bărbat cazat într-o cameră cu adolescentele, iar din cercetările făcute au aflat că acesta nu era rudă cu nici una dintre ele.

Ulterior, în timpul discuţiilor purtate cu fetele, poliţiştii au aflat că acestea provin din familii cu probleme şi au fost luate de acasă sub pretextul unei vacanţe. Odată ajunse în Felix, însă, adolescentele au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu "binefăcătorul" lor.