Sportivul orădean Alex George Creţ, sportiv legitimat la clubul CSM, a avut o evoluţie bună la întrecerile Grand Prix-ului de la Almada, din Portugalia, unde a reuşit să obţină medalia de bronz.

Concurând la categoria 90 kilograme, Alex Creţ a trecut în optimile de finală de sud-coreeanul Juyeop Han, iar în sferturi l-a învins pe georgianul Imeda Gogoladze, dar a pierdut semifinala cu olandezul Jesper Smink. Sportivul batav este însă cel care avea să câştige competiţia.

În meciul pentru medalia de bronz, orădeanul Alex George Creţ s-a impus în faţa moldoveanului Iurie Mocanu.

După cum transmite clubul CSM Oradea, aceasta este cea de-a 11-a prezenţă pe podium pentru Creţ într-o competiţie internaţională şi prima într-un concurs de tip Grand Prix.

Legitimat la CSM Oradea, Alex Creţ, care a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2021 în judeţul Bihor, este antrenat de tehnicienii Emil Morar, Dan Fâşie şi Szoke Laszlo.

Următorul concurs internaţional la care el va participa este Grand Prix-ul din Israel, de la Tel-Aviv, competiţie programată pentru data de 17 februarie.

Competiţia din Portugalia a reunit la start 301 sportivi din 41 ţări, iar România a obţinut două medalii de bronz şi s-a clasat pe locul al 19-lea în ierarhia pe naţiuni.