Tinerii judoka orădeni de la LPS-CSS Liberty au avut o frumoasă comportare la Finala Campionatului Naţional de judo pentru echipe de juniori U 21, care s-a desfăşurat la Deva, în perioada 27-28 octombrie, unde au obţinut "un rezultat excelent", după cum declară antrenorul Emil Morar.

Formată în mare măsură din judoka cadeţi, formaţia orădeană a reuşit sa urce pe treapta a III-a a podiumului, intrând in posesia medaliilor de bronz.

Echipa orădeană, formată pe scheletul proaspetei campioane naţionale de cadeţi, a început totuşi cu o înfrângere competiţia, în faţa celei care avea să cucerească titlul, echipa CSM-CSU Piteşti.

În recalificări orădenii au dispus clar cu 5-0 de bucureştenii de la Rapid-CSS 5, pentru ca apoi, într-un meci dramatic pentru medaliile de bronz, sa învingă cu 3-2 o alta favorită a competiţiei, echipa LPS-CSM Focşani.


Clasamentul final al competiţiei a fost:

1 CSM-CSU Piteşti

2 CSM-CFR-CSS Ploieşti

3 LPS-CSS Liberty Oradea

3 U-CSM Cluj-Dinamo Bucureşti

5 LPS-CSM Focşani

5 CSM-CSS Miercurea Ciuc


Echipa orădeană a fost alcătuită din sportivii: Robert Boldiş şi Alexandru Popa (la categoria 66kg), Adrian Olaru şi Cristian Popa (la 73 kg), David Fodor şi David Varga (la 81 kg), Alex Creţ şi Tudor Blahuţa (la 90 kg), Alex Mierluţ şi Sebastian Cot (la +90 kg). Toţi aceşti sportivi sunt pregătiţi de prof. Emil Morar, care a apreciat rezultatul obţinut la Deva "ca fiind unul excelent privit prin prisma tinereţii componentilor echipei şi în perspectiva formarii în 2-3 ani a unei echipe de seniori, redutabile".

A doua zi, tot la Deva, s-a desfăşurat şi Finala Campionatului Naţional de judo în Ne Waza (luptă la sol), pentru juniori I (U 21), unde orădenii au mai obţinut încă două medalii de bronz, prin: Bianca Suciu (la categoria + 63 kg), sportivă pregătită de prof. Olimpia Ianc, şi Alex Creţ (la + 81 kg). De asemenea, au mai fost cucerite şi alte două locuri 5, prin: David Fodor (la categoria 81 kg) şi Tudor Blahuţa (+ 81 kg).