În sfârșit, o veste bună la început de an pentru pizmașii edililor! O porțiune din Dealul Ciuperca a luat-o la vale, spre desfătarea cârcotașilor. Sunt mulți concetățeni care se bucură de câte un astfel de necaz, chit că până la urmă și ei au de suferit, fiindcă le poate afecta zonele de promenadă.

Un optimist ar spune că vestea e chiar bună, pentru că dealul s-a rupt doar în zona neconsolidată. În cea ranforsată și reamenajată nu s-au semnalat alunecări, cel puțin deocamdată. Deci acolo lucrarea e bine făcută.

Alt exemplu de nemulțumire. Parcarea din jurul catedralei ortodoxe este de doi ani de zile blocată de săpături arheologice. Teoretic, revolta pare justificată. Dar e mai bine să salvăm vestigiile vechi găsite la fața locului, decât să forțăm o lucrare care, oricum, va fi finalizată peste un an - doi. Nu-i mai puțin adevărat că decidenții de la Cultură sunt extrem de vigilenți cu cioburile din Oradea, dar n-am auzit să zică nici pâs când, în județ, niște inconștienți au trecut cu tractorul peste vestigii dacice.

Primăria are destule bube și poate în alte direcții ar trebui să insistăm cu criticile. Nu se poate să lași cartiere întregi în nămol numai pentru că la licitație se prezintă firme incapabile, dar cu recomandare de la partid. Ca să nu mai spun că de ani de zile ne chinuim să terminăm înlocuirea canalizării și nu se prea întrevede finalul investiției, pentru că la lucrări apar doar constructori cu două lopeți și o roabă obosită.

Vine un an greu pentru noi, iar alunecarea de teren de la Ciuperca e parfum pe lângă deranjul și problemele ce vor fi provocate de construirea pasajelor subterane din centrul civic. Păstrați-vă, așadar, huiduielile!