Locatarii unui bloc din Rogerius nu trebuie să plece prea departe de casă pentru a vedea decorațiuni luminoase de Crăciun.

Grație unor vecini, grădinile din jurul blocului s-au umplut de beculețe colorate, care le amintesc că sărbătorile de iarnă înseamnă lumină și bucurie.

Pe timpul verii, spațiile verzi din jurul blocului Q8 de pe strada Galileo Galilei nr. 20 sunt pline de flori plantate și în ghivece. Iarna, când temperaturile scăzute nu mai permit florilor să înflorească, culoarea este asigurată de decorațiuni de sezon.

„Eu locuiesc la etajul 1, am și probleme de deplasare, și este o plăcere să mă uit pe fereastră. Arată splendid grădinile din fața și din spatele blocului”, a povestit BIHOREANULUI Viorica Farcaș, locatară din bloc.

Femeia a ținut să-și laude vecinii care au muncit la amenajarea grădinilor: soții Argentina și Florian Silaghi și Lucian Fărcaș. „Noi, locatarii, plătim vara pentru flori, iar acum pentru curentul de la beculețe, dar munca este doar a lor. Și este multă muncă depusă în aceste amenajări”, a explicat orădeanca.

În jurul blocului, ghirlande luminoase au fost puse pe buturugile din lemn care vara folosesc pe post de ghivece, pe niște brazi anume plantați, pe fântânile care de asemenea au fost amenajate aici de locatari, pe arcadele pentru flori, dar și pe un suport în formă de palmier, unde în lunile calde sunt agățate ghivece cu diferite plante.

Pentru ca atmosfera de sărbătoare să fie completă, vecinii de la parter au pus la boxe și colinde. Să se știe că vine Crăciunul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!