Profesionişti HoReCa din toată ţara au fost invitaţi sâmbătă în Bihor, la Mădăras, pentru a degusta bunătăţi din carne de bizon şi a participa la lansarea unui nou produs forte al firmei orădene Distri Fresh International, sub brandul Cominca - mititei din carne de bizon.

Directorul general al Distri Fresh International, Ionuţ Dejeu, a avut ideea unei Buffalo Day, pe care a dorit s-o sărbătorească împreună cu invitaţii săi din domeniul HoReCa şi alături de reprezentanţii Euro Buffalo din Salonta, cea mai mare fermă de bizoni din Europa, unde aceştia sunt crescuţi în libertate.

La evenimentul găzduit de Koliba Mădăras, restaurant cu specific tradiţional slovăcesc, oaspeţii au fost poftiţi cu o mulţime de delicatese - cârnaţi şi diferite varietăţi de salam, limbă şi pateu de bizon, pastramă şi biftec tartar, toate preparate, fireşte, din carne de bizon.

distri fresh

"Carnea de bizon este o carne naturală, provenită de la bizoni crescuţi în libertate, şi conţine foarte multe minerale, este bogată în fier şi seleniu. Are proprietăţi nutritive valoroase, deci faţă de cărnurile industriale este mult, mult mai sănătoasă", a explicat Ionuţ Dejeu, directorul general al Distri Fresh International, motivul pentru care carnea de bizon este nu doar savuroasă, ci și un aliment sănătos.

Participanţii s-au ospătat, de asemenea, cu burgeri, steak-uri şi gulas cu carne de bizon, iar cu acest prilej au asistat şi la lansarea unui produs inedit – mititei din carne de bizon în amestec cu carne de porc. Toate bunătăţile au fost stropite cu licori precum pălinca Trămuţa, pălincă din pere de pădure şi de vişine, dar şi vinuri locale de soi, cum ar fi Roşu de Slavia.

De altfel, după ce au gustat din toate, au spus cât de mult le-a plăcut. „Minunați, mititeii. Pentru prima oară mănânc (n.r. - mici din carne de bizon), am mai mâncat mititei cu Black Angus (n.r. - vită), fancy și ăia, mișto, dar într-adevăr (n.r. - cei din carne de bizon) sunt altceva. Nu sunt nici grei, nici complecși, sunt exact ce trebuie!”, și-a descris experiența Claudiu Ludoșan, venit din Timișoara.

distri fresh mititei bizon

Evenimentul destinat specialiştilor din HoReCa a fost prilejuit de aniversarea parteneriatului dintre Distri Fresh International şi Euro Buffalo. Ferma din Salonta creşte şi abatorizează bizonii, iar Distri Fresh International se ocupă de tranşare, ambalare şi comercializare, sub brandul Cominca, în diverse sortimente: rasol alb, vrăbioară, T-bone, antricot, pulpă, carne de lucru şi, evident, mici.

Toate acestea pot fi găsite de profesioniştii din restaurante şi de gurmanzi în depozitul Distri Fresh din Borş, iar de un an şi în magazinele Selgros, precum şi pe platforma specializată a companiei orădene www.carne-online.ro, care oferă, de asemenea, o gamă mare de brânzeturi fine, fructe de mare, peşte şi produse de băcănie de cea mai înaltă calitate.

Înainte de degustarea de la Koliba Mădăras, invitaţii Distri Fresh International au putut vizita ferma Euro Buffalo din Salonta, unde pe o suprafaţă de 2.700 hectare sunt crescuţi aproximativ 1.000 de bizoni, în condiţii complet naturale.


(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!