Au scăpat de datorii! Peste o mie de orădeni şi 27 de firme şi-au achitat integral, încă din prima zi de plată, taxele şi impozitele locale pe anul în curs. Potrivit evidenţelor municipalităţii, la ghişeele din sala de lucru cu publicul s-au prezent miercuri nu mai puţin de 1.645 de contribuabili persoane fizice şi 146 de contribuabili persoane juridice.

Bugetul local a încasat miercuri, într-o singură zi, 330.000 lei. Grosul încasărilor a venit din buzunarul orădenilor care au lăsat în vistieria oraşului peste 260.000 lei, diferenţa fiind constituită din plăţile făcute de firmele orădene.

Raportat la prima zi de plată a impozitelor din 2013, anul acesta, numărul plătitorilor care s-au prezentat la ghişee a fost mai mic cu 475 de persoane fizice şi 45 de persoane juridice.

"Orădenii s-au prezentat la ghişee într-un număr mare, dar nu s-a mai întâmplat ca în anii anteriori să aştepte de la ora 7 deschiderea Primăriei. Contribuabilii ştiu deja că bonificaţia pentru plata integrală a impozitelor pe anul în curs, de 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% în cazul persoanelor juridice, se acordă până la 31 martie şi nu se grăbesc să vină chiar din prima zi", a declarat Mariana Crăciun, şeful Serviciului Relaţii cu Publicul.

Funcţionarii municipalităţii se aşteaptă ca numărul plătitorilor să crească începând de săptămâna viitoare după ce orădenii în vârstă, cei mai buni platnici, îşi vor fi primit pensiile pe luna ianuarie.

Orădenii pot afla suma pe care o datorează bugetului local de pe portatul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea Plăţi Online din dreapta paginii. Accesarea informaţiilor se face pe bază de cod numeric personal fără să fie nevoie de parolă sau crearea unui cont.

Vezi suma pe care o datorezi şi achită online impozitele locale accesând https://globalpay.ro/oradea/