În organizarea Camerei Agricole Bihor, cu colaborarea reprezentanţilor ERA Park, în acest complex comercial are loc, începând de vineri dimineaţă, un nou târg de produse tradiţionale atestate sau în curs de atestare. „Toate produsele sunt, în mod garantat, cele mai bune şi sănătoase pe care le pot găsi amatorii de calitate", spune directorul executiv al Camerei Agricole Bihor, Marius Ştefan Francisc.

La această ediţie a Târgului sunt prezenţi zece producători din judeţele Bihor, Sălaj, Maramureş şi Arad, care au etalat pe tarabe şunci, cârnaţi, slănină de toate felurile, brânzeturi, pălinci de Trămuţa şi de Pericei, pâine şi cozonaci de casă, uleiuri şi tincturi obţinute prin presarea la rece din seminţe de floarea soarelui, dovleac, susan şi nucă, miere, ceaiuri, halvale şi prăjituri din cele mai apetisante, atât la miros şi culoare, cât şi la gust, şi - fireşte - fructe.

Târgul a fost deschis vineri dimineaţă la ora 11.00 şi va funcţiona în acest sfârşit de săptămână până duminică inclusiv, între orele 10.00 şi 20.00.

În prima zi, după deschidere, aproximativ 30 de producători au participat şi la un simpozion despre zootehnie, mai exact despre creşterea raselor autohtone de porcine Mangaliţă şi Bazna, dar şi despre prepararea în sistem tradiţional a cărnii obţinute de la aceste rase.