Parcarea cu peste 225 de locuri din şanţul Cetăţii se dovedeşte mult prea mică! Locuitorii blocurilor din zonă care folosesc maşini pe care nu sunt proprietari, primite de la serviciu sau cumpărate în leasing, nu îşi pot face abonamente de riverani la preţ redus de 75 lei pe lună, dar nu pot să îşi cumpere nici abonamente "întregi", cu 160 lei pe lună.

Primăria a împărţit locurile în proporţii egale pentru riverani şi "localnici", şi a păstrat circa 70 de locuri pentru vizitatorii care plătesc parcarea cu ora.

Cum abonamentele "întregi" se vând ca pâinea caldă, unii riverani care nu au maşina pe numele lor rămân pe dinafară. Unul dintre aceştia a descoperit, la înnoirea abonamentului, că data de la care acesta urma să devină valabil era abia peste 20 de zile.

În acest interval, când este acasă, omul are de ales între a-şi lăsa maşina în parcare contra unei taxe de 30 lei pe zi ori alături, pe locurile roşii de lângă Cetate, unde taxa este de 4 lei pentru jumătate de oră, ori să o urce pe spaţiul verde, caz în care riscă amenzi de 500 lei de la Poliţia Locală. Adică, oricum, e bun de plată...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!