Buşteni de fag în valoare de peste 5200 lei au fost confiscaţi, miercuri, de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice, dintr-un camion oprit în trafic pe DN 767, în localitatea Vârciorog, după ce s-a descoperit că şoferul mai folosise aceleaşi documente de însoţire a materialului lemnos şi pentru un alt transport. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, poliţiştii au oprit camionul cu lemne miercuri, la prânz. "Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din Vârciorog, în timp ce transporta cu un autotren 17,53 metri cubi de bușteni de gater, specia fag, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a transportului de material lemnos", se precizează în informarea poliţiştilor. 

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice iar materialul lemnos, în valoare de 5.294,06 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea.