"Ca după război", aşa a descris noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Bolojan starea în care fosta conducere a lăsat sediul instituţiei după pierderea alegerilor. "Cred că mai sunt nişte poze făcute", i-a aruncat Bolojan fostului vicepreşedinte Ioan Mang, când acesta a susţinut că în ultimii patru ani CJ Bihor a fost administrat bine.

Disputa verbală dintre liberal şi PSD-ist, înregistrată joi, la cea dintâi şedinţă de lucru în configuraţia rezultată din alegerile locale desfăşurate pe 27 septembrie, a inclus şi un pasaj pe care publicul care a urmărit derularea ei pe pagina de Facebook nu l-a putut înţelege. Nu avea cum, fiindcă se refera la mizeria din sediul instituţiei în care nu mulţi calcă. BIHOREANUL vă explică, însă, oferindu-vă şi câteva fotografii, de ce i-a amintit Bolojan lui Mang despre "moştenirea" lăsată...

"Nenorocire totală"

După ce Ioan Mang a luat apărarea funcţionărimii pe care Bolojan anunţase că o înjumătăţeşte, întrucât prea mulţi angajaţi nu au nici "obiectul muncii" şi nici măcar "locuri prin birouri", noul şef al CJ i-a demonstrat cu cifre fostului vicepreşedinte că sub oblăduirea sa şi a fostului preşedinte Pásztor Sándor organigrama a fost supraîncărcată.

La final, Bolojan a adăugat: "Nu aş fi spus nimic dacă nu aş fi văzut în prima zi cum a arăta CJ. Cred că mai sunt nişte poze făcute, uitaţi-vă cum arătau holurile acestei instituţii şi nenorocirea totală lăsată... Sigur, când plecăm din birouri putem să luăm tablourile, dar nu trebuie să smulgem şi cuiele, cu tencuială cu tot, din pereţi, şi să predăm o instituţie ca după război".

BIHOREANUL a intrat în posesia unor fotografii de tipul celor la care s-a referit Bolojan, care confirmă că noua conducere a CJ a preluat nu doar un aparat birocratic în degringoladă şi trândav, ci şi o clădire plină de mizerie, depusă pe pardoseli, pe pereţi şi pe obiectele de mobilier, multe piese ale acestuia fiind rupte şi scoase pe holurile din faţa birourilor, şi puse claie peste grămadă. 

Birou eliberat

În clădirea din Parcul Traian, încă de la intrarea din dreapta, accesul către cabinetul preşedintelui CJ a fost presărat cu scaune, mese, dulapuri din PAL melaminat şi fişete metalice de mult scoase din uz, dar anume plasate pe coridor după încheierea alegerilor locale, în aşteptarea "cum se cuvine" a lui Bolojan.

"Din fostul lui birou, Pásztor a scos într-adevăr nu numai steagul Ungariei, ci şi tablourile de pe pereţi, cu cuie cu tot, dar şi cu tencuială", a explicat BIHOREANULUI o funcţionară care a văzut încăperea în dimineaţa de 19 octombrie, când a fost constituit noul CJ, iar Bolojan a depus jurământul şi şi-a preluat biroul.

Coridor cu obstacole

Aceeaşi "recuzită" a încărcat şi coridorul către biroul ocupat de fostul vicepreşedinte Traian Bodea, preluat de liberalul Călin Gal. Deşi în vremea în care încăperea era folosită de Bodea calea de acces era liberă, fără niciun fel de obiecte de inventar depozitate de-a lungul coridorului, după ce acesta a încetat să mai treacă prin sediul CJ, coridorul a fost anume umplut cu deşeuri de mobilier şi cu alte obiecte de inventar nefolosite.

De altfel, în fotografii se văd nu mai puţin de trei imprimante multifuncţionale puse una lângă alta, mese, scaune, fişete, bibliorafturi şi cuiere intenţionat îngrămădite.

În plus, mărturisesc sursele BIHOREANULUI, pereţii au fost loviţi şi murdăriţi, aşa încât necesită o igienizare serioasă, urmată de zugrăvire. Ceea ce spune totul despre cât de buni "gospodari" au fost şefii CJ de până luna asta, cât preţ au pus pe curăţenie şi ce "obraz" au vrut să arate la plecare...