Operatorul RER Vest se asigură că toţi cetăţenii pe care îi deserveşte au parte de servicii de salubritate conforme cu standardele europene, colectând deşeurile cu utilaje distincte, astfel încât fiecare fracţie să ajungă la locul potrivit. 

Aşa cum este firesc pentru o comunitate responsabilă faţă de mediu, strădania companiei de salubritate trebuie dublată de un mic efort al cetăţenilor.

Plăteşti cât arunci

Regulile colectării separate prevăd că deşeurile destinate reciclării, adică ambalajele în care oamenii achiziţionează diferite produse, trebuie aruncate în sacii galbeni sau în pubelele de aceeaşi culoare ori marcate separat, cu autocolante galbene. Doar aşa, resturile care pot fi valorificate (PET-uri, pungi, folii, ambalajele produselor cosmetice sau detergenţilor, cutii de lapte şi iaurt etc.) vor lua drumul reciclării.

Este important şi ca toţi cetăţenii să arunce deşeurile reciclabile doar aşa cum şi-au asumat prin contract. Aşa cum autorităţile au impus, atât în Oradea, cât şi în comunele din Zona Metropolitană, RER Vest a introdus taxarea în funcţie de volumul deşeurilor generate în fiecare gospodărie (plăteşti cât arunci), iar pentru asta, cu excepţia sacilor galbeni, toate recipientele destinate precolectării deşeurilor au microcipuri care sunt citite automat, la fiecare ridicare, ceea ce permite o facturare corectă. 

După preferinţe

Din acest motiv, pubelele cu deşeuri lăsate la limita proprietăţii, dar fără microcip, nu vor fi golite, indiferent de conţinutul lor. "Le reamintim clienţilor noştri care au contracte cu ridicarea deşeurilor reciclabile din saci să scoată doar saci, iar cei care au optat pentru ridicarea lor din pubele să scoată doar pubelele cu microcip", transmite RER Vest.

Operatorul reaminteşte şi că orice client poate modifica în contract modalitatea de colectare a deşeurilor reciclabile din saci în pubelă sau invers. "Acest lucru se poate rezolva rapid cu un drum la unul dintre cele două birouri ale Compartimentului Contracte RER Vest. Unul este pe strada Tudor Vladimirescu nr. 79, cu intrare din strada William Shakespeare, iar altul se află în Primăria Oradea, la parter, Camera nr. 6", a mai transmis RER Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!