Ca între aliaţi

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a anunţat joi că săptămâna viitoare, pe 17 iunie, organizează la Hotel Ramada o masă rotundă pe tema "Judeţul Bihor - dezvoltare durabilă şi reorganizare administrativă", la care invită parlamentari, primari, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean, precum şi cadre didactice universitare.

"Va fi o dezbatere despre ceea ce ar trebui făcut în judeţul Bihor ca să nu mai fie pe unul din ultimele locuri în ce priveşte infrastructura şi pe al patrulea loc de la coadă în ce priveşte nivelul salariilor", a explicat Mang joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD Bihor a iniţiat masa rotundă încă de acum trei săptămâni, când a subliniat că, într-un interviu acordat BIHOREANULUI, însuşi vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, membru PNL, a recunoscut că mandatul actualei conduceri a instituţiei a fost unul "nereuşit". Tot cu acel prilej, Mang spusese, de asemenea, că îşi doreşte să fie desemnat de USL drept candidat la şefia CJ pentru alegerile de anul viitor.

Fluturaş anti-PNL

În acest context, în care în interiorul USL se vor face două sondaje de opinie pentru a se afla cine dintre liderii PSD şi PNL Bihor are mai multe şanse la şefia CJ, Ioan Mang a anunţat că a tipărit 50.000 de fluturaşi în limba română şi alţi 5.000 în limba maghiară pe care îi va distribui în cadrul a ceea ce el a numit "o campanie de informare".

Pus la dispoziţia presei, modelul de fluturaş are pe coperta I fotografia lui Mang, însoţită de explicaţia "Senatorul tău pentru Bihor!", de sloganurile "Problema ta mă preocupă! Ideea ta mă interesează!" şi de îndemnul "Contactează-mă! Pentru mine tu contezi!".

Pe pagina a doua a fluturaşului, Mang atacă "mandatul nereuşit" al PNL la conducerea CJ Bihor în următorii termeni: "Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi cei care au condus în ultimii ani Consiliul Judeţean sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un mandat nereuşit şi că nu au realizat ceea ce au promis în 2008. Doresc să schimbăm această stare de lucruri".

Pagina a treia conţine trei întrebări la care bihorenii sunt invitaţi să răspundă: "Care este cea mai grea problemă cu care se confruntă familia Dvs? Ce credeţi că trebuie rezolvat cu prioritate în localitatea Dvs? Care este principala problemă pe care viitorul preşedinte al CJ Bihor trebuie să o rezolve?".

Chestionar cu premii

tombola 1.jpgNoutatea absolută a chestionarului tipărit de Mang în 55.000 de exemplare (şi pe care a spus că îl va mai multiplica în alte încă 30.000 de exemplare ce vor fi distribuite în Oradea) este că acesta oferă respondenţilor şi premii.

Astfel, pe coperta a IV-a a fluturaşului se menţionează că persoanele la care a ajuns pliantul pot expedia răspunsurile pe adresa PSD Bihor, până la data de 15 iulie, cu perspectiva ca, printr-o tombolă, acestea să câştige trei mari premii (un DVD player, un aspirator şi un cuptor cu microunde), plus alte 50 de aparate electrocasnice.

Întrebat care au fost costurile acestei acţiuni, senatorul Ioan Mang a declarat că tipărirea fluturaşilor l-a costat până acum 4.000 de lei, iar premiile alte 3.800 de lei, deoarece a negociat achiziţia aparatelor electrocasnice la preţ de "en-gros".

De asemenea, întrebat dacă nu cumva acţiunea sa este un "start furat" în înfruntarea din sondaje cu omologul de la PNL, Cornel Popa, care şi el doreşte să candideze la şefia CJ în numele USL, preşedintele PSD Bihor a răspuns că nu crede acest lucru. "Liberalii sunt partenerii noştri de coaliţie, iar dacă cetăţenii vor spune că sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor până acum, eu voi fi de acord cu ei", a spus Mang.