Cinci cai Rasa Muran-semigreu românesc în valoare de 30.000 euro, furaţi în urmă cu o săptămână de la o fermă din Tinca, au fost recuperaţi acum în urma unei ample operaţiuni a poliţiştilor bihoreni din cadrul Serviciului de Ordine Publică, de la Secţiile Rurale Oradea şi Tinca, dar şi cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, caii au fost furaţi în noaptea de 4 spre 5 mai şi au fost transportaţi la Slatina de unde au fost recuperaţi în această săptămână, odată cu prinderea hoţilor.

"Este vorba despre cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, toţi din municipiul Slatina, judeţul Olt, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat", se precizează în informarea poliţiştilor.

Caii au fost predaţi proprietarului, însă ancheta în caz continuă, spun poliţiştii, "pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor cinci persoane, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie luate măsurile care se impun".