Un bărbat din Bihor s-a ales cu o amendă de 6.000 lei, după ce poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor au descoperit că îşi ţinea câinele în condiţii mizere.

Potrivit unei informări transmise vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, căţelul, un metis din rasa Ciobănesc German, a fost găsit de poliţişti joi, pe un teren viran din localitatea Leş, din comuna Nojorid.

Patrupedul era neîngrijit, nu avea apă şi mâncare, era apatic, cu semne vizibile de malnutriție. "Era legat cu un lanț foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ținut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră", scrie în comunicatul poliţiştilor.

Poliţiştii l-au găsit şi pe proprietar, un bărbat de 62 de ani, din Leș, care s-a ales cu cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea legislației privind protecția animalelor. Totodată, căţelul a fost ridicat şi plasat într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. 

Potrivit Legii privind protecţia animalelor, în perioada în care câinii sunt plasaţi în adăpost, aceştia beneficiază de asistenţă veterinară de urgenţă, inclusiv intervenţii chirurgicală, hrană, cazare, deparazitare, vaccinare, iar la finalul perioadei, proprietarul este obligat să achite contravaloarea prestaţiilor. În cazul în care nu solicită restituirea patrupedului, însă, animalul plasat în adăpost se consideră abandonat şi poate fi adoptat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!