Un câine rănit, aflat în pericol, a fost salvat de poliţiştii de la Protecţia Animalelor din curtea unei femei din localitatea bihoreană Budoi. Animalul era ţinut în lanţ, deşi avea o leziune deschisă la un picior.

S-a întâmplat sâmbătă, 6 aprilie, în cadrul unei acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"În urma verificărilor efectuate, în curtea unei femei de 67 de ani, din localitatea Budoi, judeţul Bihor, poliţiştii de la protecţia animalelor au descoperit un câine de rasă comună, de aproximativ 8 ani, de talie mică, care era ţinut legat în lanţ. Câinele, care nu era microcipat şi nu avea carnet de sănătate, prezenta o rană deschisă la membrul posterior stâng, veche de aproximativ 2 săptămâni, care îi punea sănătatea şi viaţa în pericol", se explică într-un comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor.

Poliţiştii au emis un ordin de plasare a patrupedului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.

"Totodată, poliţiştii de la protecţia animalelor au transportat câinele la un cabinet veterinar, acestuia fiindu-i acordat tratamentul medical necesar, în regim de urgenţă. De asemenea, acestuia i s-a întocmit carnet de sănătate, iar după însănătoşire urmează să fie dat spre adopţie", se mai arată în comunicat.

Proprietara animalului a fost amendată cu 10.000 de lei, conform Legii nr.205/2004, privind protecţia animalelor, respectiv O.U.G. nr.155/2001 (privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!