Castraţi, vaccinaţi, deparazitaţi şi identificaţi prin tatuaj şi plăcuţă numerotată. Orădenii vor putea adopta câini din adăpostul "Grivei" doar după ce patrupedele vor îndeplini cumulat toate aceste condiţii.

Consiliul Local a adoptat miercuri condiţiile privind revendicarea, îngrijirea şi încredinţarea câinilor fără stăpân din cadrul Serviciului specializat din cadrul Administraţiei Domeniului Public.

Potrivit acestora, revendicarea unui câine se va face doar în urma semnării de către solicitant a unei declaraţii angajament prin care acesta se obligă să achite integral cheltuielile medicale şi de întreţinere a animalului în cadrul adăpostului. Câinii revendicaţi nu vor mai fi sterilizaţi, operaţiunea rămânând la latitudinea proprietarilor care pot alege să plătească în schimb taxa specială de 100 lei pe an.

Prin declaraţia angajament, proprietarul se va obliga să anunţe adăpostul "Grivei" cu privire la decesului sau înstrăinarea câinelui, dar şi cu privire la faptul că în cazul în care nu va mai dori să îl întreţină îl va preda înapoi serviciului specializat.

Prin declaraţie, deţinătorii câinilor se vor mai obliga să respecte normele de îngrijire şi hrănire a patrupedului şi să se prezinte cu el, periodic, la medicul veterinar pentru a fi vaccinat antirabic.